02 April 2014

40 hari


Assalamualaikum..

Hari ni dah 41 hari umur baby Dhiya Adelia.. Alhamdulillah.. Adelia baik jer.. Senang jaga.. Sekejap saja masa berlalu, dua minggu lebih lagi Adelia akan tinggal di rumah pengasuh waktu mama kerja nanti. Alahai, sedih la pula. Tapi nak buat macam mana, nak tak nak.. memang kena hantar Adelia ke rumah pengasuh. Dulu, kakak dengan abang mama hantar ke nursery. Tapi Adelia mama terpaksa hantar rumah pengasuh. Rasa tak mampu pulak mama nak hantar nursery.

Tapi insyaALLAH, mama cari pengasuh yang terbaik untuk Adelia.. Mama minta tolong tok cik (tok saudara mama) carikan. Dia kenal ramai orang dekat area taman ni. Mama harap, Adelia selesa nanti.

Hari Sabtu lepas, 29hb 3, kali pertama Adelia balik kampung opah atok kat perak. Perjalanan jauh yang pertama buat Adelia.. Alhamdulillah, baik jer.. Adelia tak meragam!

2 jam perjalanan, semua tidur. ^__^









NOTA:

Tak sabar nak kerja. Tapi rasa tak sanggup nak berpisah dengan Adelia. Huhu...


13 comments:

  1. Ololo..comelnya adelia! Smpai xtggal kasut kakak ye...tdo :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. Kakak tu memang..sayang btol dgn kasut dia tu.. hehe..

      Delete
  2. comeinye dia kak...pipi dia bez..putih gebu

    ReplyDelete
  3. dah 2 anak akak yer.. comelnye adelia tidur.. tenang jer..

    ReplyDelete
  4. comel baby. teringat zaman berpantang thn lepas. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih diana.. Kecik lagi la ank diana tu kan.. Hehee..

      Delete
  5. comelnya anak-anak akak :D alaa adelia omeyyy..
    tolong bagi kiss dari yus untuk dia.. hehehe :DDD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih yus! Hehe.. Nnt kyus cium n gomol2 bdk2 ni utk yus eh! ^_^

      Delete
  6. comelnya Adelia..paling suka hidu bau baby..wangi...

    sama mcm ank2 sy..balik kg mesti tertidur.hehe

    ReplyDelete

Terima kasih atas perhatian anda! *___^