19 June 2015

Kerja Baru

Asslamualaikum WBT..

Ni saya curi-curi peluang update blog. Lama dah nak menulis, tapi terkandas jer. Sebenarnya banyak yang berlaku hampir setahun ni. Perkara yang paling nak saya kongsi adalah, dibuang kerja. Saya berhenti kerja pada pertengahan bulan Disember 2014. Mengejut! Memang rasa ralat, sedih, kecewa dan macam-macam perasaan yang singgah waktu tu. Hampir 12 tahun saya kat sana. Sedih jugak kena diberhentikan macam tu jer walau dalam masa yang sama memang sudah ada perasaan untuk mencari perkerjaan di tempat lain.

Hampir 6 bulan saya cuba cari kerja. Risau kami sekeluarga. Sebab kat KL ni, kalau hanya suami kerja, memang tidak mampu untuk menyara hidup. Ditambah pula suami bukan orang berjawatan tinggi. Hanya orang biasa-biasa. Berusaha saya ke sana ke sini untuk temuduga. Ada yang dapat, tapi tak sesuai pula. Terus berdoa, bertawakal dan berusaha lebih lagi.

Alhamdulillah, dengan tidak sengaja bukak laman jobstreet, terbaca tentang satu syarikat ni. Syarikat yang pernah berkerjasama dengan syarikat saya sebelum ni. Tanpa lengah, terus buat pangilan dan terus dipanggil untuk ditemuduga. Syukur Ya Allah, akhirnya saya dapat jawatan ni. Jawatan yang tidaklah seperti yang saya inginkan. Tapi saya bersyukur.

Betullah, rezeki itu ada. Kalau bukan hari ini, mungkin esok.

Terima kasih Ya ALLAH..

2 comments:

  1. Masa diberhentikan tu Yus sykt lama ada ikut procedure ke tak? Kalau tak Yus boleh buat aduan utk dapatkan pampasan. Apapun alhamdulillah dah dpt kerja pun. Betullah rezeki di bumi Allah ini amat luas utk kita mencarinya.

    ReplyDelete
  2. selamat bekerja kak yus. sentiasa ceria dan riang.

    ReplyDelete

Terima kasih atas perhatian anda! *___^