25 January 2012

Satu video, dua cerita.

video


Cerita Pertama:

Alysha, balik sekolah sibuk nak baca buku. Seronok tengok dia rajin macam ni. Harap sampai bila-bila la dia macam ni.




Cerita Kedua:

Iyman Ghazy, bila kita sibuk melayan kakak, dia pun sibuk nak tonjolkan diri juga. Macam-macam nak cerita tentang sekolah dia. Paling best, ada lagu baru yang saya tak pernah dengar. 

♪♫♪♫ "Gajah berkaki empat, geleng-geleng"♪♫♪♫

Haha.. kenapa geleng-geleng yer? korang ada pernah dengar tak lagu ni? Puas suruh dia nyanyi kan betul2. Tak dapat juga saya tangkap lagu apa ni. Saya faham yang last jer..

 ♪♫♪♫"tapi gajah tak makan orang.."♪♫♪♫





UPDATE:
Saya try search lagu ni.. akhirnya dapat! Kat bawah ni liriknya. Hee...



♪♫♪♫ Gajah Berkaki Empat (Gelek, Gelek)

Gajah Belalai Panjang (Gelek, Gelek)
Gading Dia Panjang
Tapi Tidak Makan Orang
Kalau Adik Ingin Tahu
Apa Makanan Gajah
La, La, La, La……….
Gajah Makan Tebu ♪♫♪♫



p/s:
Balik umah, mengadap anak, hilang semua penat lelah.. heee...

5 comments:

  1. anak2 kdgkala tambah stress, kdgkala penawar stress .. haha

    comel dua2nya k.yus ... erm,mcm xpenah dgr la lagu tu... gajah gelek2

    ReplyDelete
  2. pestime kak izan dgr lagu tu... tapi cute je liriknya... hehe...

    ReplyDelete
  3. pandainya Alisha baca buku... gud gal.. belajor rerajin ya..

    ReplyDelete
  4. hanie;
    a'ah.. k'yus pun xpnah dgar lagu ni.. lirik tu k'yus try search kt mr. gugel! heee....


    Izan;
    haha... yus pn x pnah dgar sblm ni!

    ReplyDelete
  5. kakyong;
    dia skang mmg suka baca buku. Balik rumah terus bukak beg skulah.. Harap-harap dia kekal mcm ni smpai bila2.. :)

    ReplyDelete

Terima kasih atas perhatian anda! *___^