25 January 2011

TAG from NOI

Assalamualaikum.. M-mmm.. lama btol peram tag dr nOi sayang ni.. hehe.. bkn xnk buat, tp x smpat la.. huhu.. ni baru rasa free nk merapu sket! kui kui kui.. jgn marah yer nOi.. smua soklan di bawah adalah benar belaka! jom survey.. sbnarnya TAG ni saya dh pernah buat.. saya buat kat blog lama saya.. blog yg saya sayang.. blog yang saya sendiri hapuskan tanpa kerelaan saya sendiri.. huhu...


1. Adakah anda rasa anda hot?
haha.. klako.. klako.. *gelak guling2*saya seorg yg very the simple woman! wakaka... malah saya kurus keding! mcm lidi, playwood or something like that la.. dan yang paling hampir adalah kertas A4.. ~ngeeee... kenape? sbb senior saya, pernah jerit pgil saya “oittt.... oittt... Oooo.. si paper A4”.. kejadian berlaku di khalayak ramai.. marah? owh tidak.. saya rasa kejadian itu sungguh kelakar! haha..

2. Upload wallpaper yang anda guna sekarang.
anda takut?!



3. Cerita pasal gambar ni.
Gambar ini sudah 3 tahun saya gunakan.. x pnah tukar.. [wlaupun dulu saya berehat seketika dr ofis ni, xde sape berani tukar kn! muahaha..] xde makna ape2.. cuma pernah suatu ketika terlintas.. arghh... suka ati lah ‘mereka’ nk buat ape.. suka ati ‘mereka’ la nk pergi mana.. aku tetap aku.. lantak lah.. aku x nk sape kenal aku pn! tu sbb wujudnya gambar tu kt situ.. protes! [ade kaitan ker? hehe.. layan jer...] tp sbenarnya saya suka gambar itu.. mempunyai byk maksud.. yg hanya kita2 jerk leh kembangkan maksudnya itu.. hehe..

4. Kali terakhir makan pizza.
Pizza? serius.. sudah bertahun x mkn pizza.. en.asben x suka pizza, otomatik si isterinya x berkesempatan utk merasa.. hehe.. x silap 3-4 tahun lepas, itu pn mkn di opis.. ade org belanja..

5. Lagu terakhir yang anda dengar?
kt radio HOTFM, 25hb Jan, jam 12.05pm -LASKAR PELANGI dari Nidgi -

6. Apa yang anda buat selain selesaikan tag ini?
kerja saya. haha.. saya buat tag ini pun sebab job saya skang xde yg urgent! hehe..

7. Selain nama sendiri, anda dipanggil dengan nama apa?
nk senarai semua ker? M-mm..
  • JA - dipanggil oleh ahli keluarga saya..
  • ALANG - dipanggil oleh anak2 saudara saya..
  • YUS - kwn2 saya!
  • MEKYAH - oleh sebab sy org klantan, ade kwn a.k.a abg angkat kot (dia ank angkat mama&abah saya) pgil saya dgn gelarah itu.. sebab? dulu, dia ckp muka saya mcm FAUZIAH LATIFF.. wakakakakaa.... *gelak guling2.. sungguh xde kena mngena!*
  • si A4 paper - siapa lg klo bukan senior saya itu!
itu jerk kot.. ade lg, tp yg sensitip la.. xyah la citer! :(

8. Tag 5 orang.
Bab ni saya lemah sket.. sebab saya sudah  x aktif berblogging.. malah saya tidak punya kawan2 tegar dlm dunia maya ini.. saya x tau nk tag sape.. huhuu...
•    (1) Sarah
•    (2) Izz  
•    (3) Lala 
•    (4) Wana  
•    (5) truemax (BOS) 

9. Siapa orang nombor 1 dengan anda?
owh.. dia kenalan saya di dunia maya! dan saya juga berharap agar saya akan jumpa dia di dunia sebenar.. ;)

10. Katakan sesuatu kepada nombor 5.
BOS, klo meeting jgn lupa order karipap byk2.. sy nk yg inti kentang! hahaha..

11. Nombor 3 ada hubungan dengan siapa?
dia ada hubungan dengan cik timie, cik yiba dan yg saya tau cik piya.. mereka adik beradik! saya suka dengar cerita mereka! hehe..

12. Bagaimana pula dengan nombor dua?
Owh.. izz?! I adore her! sangat2.. sebab dia ‘kuat’.. dia tabah.. dan yg penting, dia comey.. saya suka dia..

13. Kata-kata cinta kepada nombor 4.
Wana.. i luv magnet fridge! nnt blk mesia, beli magnet fridge.. akak suka bende alah tu... *haha.. kata2 cinta kah itu?*

14. Berikan 4 fakta tentang orang yang kamu tag.
• Sarah - dia doktor.. doktor yg comel!
•  Izz - dia suka menembak.. dan yang penting, dia suka masak!
•  Lala - dia slalu pening dgn CAD dia tu.. haha..
•  Wana - dia jauh.. jauh nun disana.. saya geli tgok gmbar yg ade ular kt leher dia.. huhu..
•  truemax - dia BOS! dia suka meeting.. klo meeting, msti ade karipap.. ~ngeeee....


haha... selesai! perghh.. senak otak pk nk tag sape! haha....

24 January 2011

tak suka!

Mmm... boleh ke nk block sape2 atau mne2 yg kita x suka kt CBOX tu? huhu...


bleh ker?!
sape tau?!!!






p/s:
kekadang bnde alah ni rasa sangat menggangu! huhuu..

21 January 2011

sronok soal jwb

sronok soal jwb ngan ank dara ni.. lg2 bila dia pelat sebut nama bapak dia..

mama : dhiya alysha binti ?
dhiya : atenol thah..
mama : iyman ghazy bin ?
dhiya : atenol thah..

tnye lg berulang2.. smpai dia tensen.. :D

mama : dhiya alysha binti ?
dhiya : atenol thah..
mama : iyman ghazy bin ?
dhiya : BEN TEN!

tergolek!...




p/s:
suka sgt borak2 ngan dhiya.. hehe.. lg 9 ari nk masuk 4 tahun.. tp maih pelat! hehe..

04 January 2011

video mereka.

video 
 time ni gazy demam + semput.. huhu.. sian sgt!




video
yg ni plak sesi memaksa alysha makan ubat.. huhu.. cuba tgok ending video ni.. si gazy bdak blagak sebab x takot mkn ubat.. hehe..

Sisa-sisa 2010 yg memenatkan..

Disember 2010.. huhu.. penat sgt.. byk kali EL.. cuti tahunan dh pn -ve.. huhu.. ntah ape bos ngan staff2 lain ckp.. aku terpaksa.. awal disember.. alysha demam.. 2 ari aku cuti jaga dia..  aku susah ati klo nk anto alysha ke nursery time demam2.. aku sian kn dia.. sebab dia ni mmg susah mkn ubat.. smpai muntah2.. klo muntah tu kluar ubat jerk xpe la.. ni kluar sume isi perut dia.. huhu..

 3 ari pastu, mgu ke2.. gazy lak demam + semput.. ini mgkin salah aku gak.. aku x prasan dia main bedak.. hampir satu botol habis dia tabur2 kn bedak kt badan dia.. termasuk la muka dia skali.. *dh mcm aziz satar dlm citer do re mi tu* Kali ni gazy terpaksa sedut gas.. doktor ckp.. truk sgt dia batuk..  klo takat batuk jerk xpe, ni sampai muntah2.. xsmpai sejam muntah.. batuk skit muntah.. mkn x nk.. susu pn xnk.. susah ati btol.. dalam masa yg same, alysha demam blk.. *sbenarnya, demam ari tu pn x kebah lg.. dia demam mlm plak* pastu bdn dia naik bintik2 merah.. mcm ruam.. mcm demam campak pn ade.. dia mengalami kegatalan yg agak teruk.. habis kulit dia melecet sebab dia garu x henti2.. huhu.. sian sgt.. aku bwk gi klinik.. doktor ckp dia mngalami alahan.. sebab alysha ni pn ade semput jgak.. so, doktor ckp, bdk2 yg kena semput ni berkemungkinan juga akan mngalami alahan kulit.. kali ni lak 3 ari aku cuti.. jaga dorg .. x smpai ati klo ank x sihat nk htr nursery.. 

ni time gazy kena sedut gas..

 
ni gmbo dia demam.. hehe.. nk tunjuk muka merah mcm udang kena bakar.. tp bintik2 tu x nmpak jelas..

selang 4 ari pastu.. iaitu mggu ke3, alysha tetiba bengkak kt leher dia.. besar jugak la.. mcm telur puyuh.. terkejut.. takot pn ade.. bwk gi klinik.. mula2 aku ingatkn dia kena beguk..tp rupanya kelenjar dia bengkak.. maybe dia demam byk ari tu sebab sakit kt situ.. doktor ckp, bengkak tu mmg sakit.. mmg akan demam.. doktor kasi ubat.. 2 jenis jerk.. antibiotik ngan tahan sakit.. ni sbb aku ckp, si alysha ni mmg susah mkn ubat.. smpai muntah2.. so, dr. tu kasi 2 jenis jerk.. tu pn ubat yg mmg 'kuat'.. kena paksa mkn jugak.. klo bengkak x hilang dlm mase 3-4 ari, alysha kena oprate buang bnde tu.. hah! lg la aku takot.. huhu.. maka terpaksa la aku memaksa dia mkn ubat tu.. smpai kan aku pn nk nangis tgok dia nangis..  last2 dia ckp.. "kakak x sakit.. jgn bg kakak mkn ubat putih tu.. kakak nk ubat pink [ubat demam] jerk" huhu.. sedih nye... cuti lg la aku 2 ari.. huhu..  hepi sgt.. lpas 2 ari aku tgok bengkak tu dh surut.. 
ni kunun2 nk tunjuk leher yg bengkak tu.. tp x nmpak la plak.. huhu..

kemudian.. mggu ke4.. si gazy demam mcm alysha.. bdn naik bintik merah2.. aku cuak takut jd mcm alysha yg leher bengkak tu.. tp sib baik.. 3 ari jerk dia mcm tu.. pastu dh elok.. huhu.. penat sgt! kali ni special sket.. 3 ari aku cuti berturut2..  + cuti umum yg PM kasi sebab BOLA.. maknanya.. aku cuti ari selasa smpai sabtu.. huhu.. giller lame..

ni mase demam + bdn naik bintik2 merah..


lagi satu kejadian, penutup tahun 2010.. aku kena ulser mulut.. keliling siap kena kt anak tekak.. cuba bayangkan sakitnya... huhu.. sdey btol.. 





p/s:
tp alhamdulillah.. sume aku dpt tempuh.. hehe..